"Aki csak erdőket és sziklákat lát ezen a vidéken, az mit sem ért belőle. A Hochschwab tulajdonképpen nem is hegység, hanem lelki táj - tágas és szűk, szelíd és zord egyszerre - de főképpen rendkívül romantikus."
Idézet Peter Baumgartnertől a "Hegy - víz - emberek" („Der Berg – das Wasser – die Menschen") c. könyvből / Brandstätter Kiadó
A Hochschwab a Stájer-Alpok egyik hegycsoportja. A mintegy 100 hegycsúccsal büszkélkedő hegytömb teljes területe körülbelül 590 km². Legmagasabb csúcsa az azonos nevet viselő Hochschwab, melynek tengerszint feletti magassága 2.277 m.
A Hochschwabot először 1895-ben hódította meg hegymászó. Az első férfi, aki feljutott a magas csúcsra, sílécet is vitt magával, így ő nyitotta meg a hochschwabi sítúrák korszakát.
Az ide látogató mindenütt csodálatosan tiszta levegőt szívhat magába, ritka alpesi virágokat és orchideákat csodálhat meg, és "testközelből" gyönyörködhet a zergékben. A zergék egyébként egész Európában itt, a Hochschwab hegységben élnek a legnagyobb számban. Az érintetlen természeten, a gazdag növény- és állatvilágon kívül ennek a tájnak köszönhetjük a kitűnő hochschwabi vizet is.
A stájer Mészkő-Alpok területén, a Vad-Alpokban húzódó Salza-völgyet 1958-ban rendeletben természetvédelmi területté nyilvánították (a02. természetvédelmi terület). Az 51.460 hektárnyi vidék Ausztria egyik legnagyobb természetvédelmi területe.
A terület mintegy 20 km hosszan húzódik a Salza vadvízi folyó két partján. Nyugaton Altenmarkt bei Sankt Gallennél kezdődik, keleti irányban pedig egészen a Mariazell közelében fekvő Gußwerk településig nyúlik, felölelve Palfau, Gams bei Hieflau és Wildalpen községek teljes területét.
Ezzel a terület a Bécs határától egészen Dachsteinig húzódó, szinte teljesen zárt természetvédelmi hálózat kiemelt jelentőségű bioszféra-folyosóját képviseli (Econnect projekt).
A terület fő települése Wildalpen, ahol kajak-edzőközpont és a vadvízi sportok egyik legszebb központja található.
A WILDALP tiszta, természetes állapotú forrásvíz, mely prémium minőségét a forrás tisztaságának köszönheti.
Az általunk kínált karsztvíz eredetű víz földalatti vízfolyásokon és talajrétegeken keresztül tör utat magának, emberi kéztől érintetlenül, miközben a Mészkő-Alpok különböző kőzetrétegei természetes módon megszűrik.
Hogy a forrásvíz tisztaságát megőrizhessük, a szabadon folyó vizet közvetlenül a forrásnál, kíméletes módon töltjük palackokba. Ezáltal a forrásvíz megőrzi eredetét, természetes energiáját és a hosszú útja során kialakult különleges karakterét. Így a víz frissen érkezik az Ön otthonába, mintha magából a forrásból merítette volna.
Ez a Stájer-Alpok szívéből származó, 1935 óta folyamatos ellenőrzés alatt álló különleges prémium minőség, melynek kialakulása visszanyúlik egészen az Alpok keletkezéséig, valódi értéket képvisel.
A minőség védelme érdekében a Seisensteinquelle forrás környékét vízvédelmi területté nevezték ki, amely egyben történelmi jelentőségű, hiszen már Ferenc József császár is a bécsi hegyiforrás-vezeték táplálásához használta, a századfordulón. A forrás egyike a Hochschwab-régió 7 forrásának.
Így a WILDALP ásványvíz érintetlen természeti környezetből származik, melynek köszönhetően ásványianyag-tartalma egyedülállóan kiegyensúlyozott, természetes oxigénben gazdag, nátriumtartalma ezzel szemben alacsony, így az egészséges, frissítő, természetes forrásvíz megtestesítője.
A Wildalp kiváló minőségű, természetes állapotú forrásvíz Stájerország szívéből. Az érintetlen természet, az Alpok mészkőrétegeinek természetes szűrő hatása, valamint a rendszeres szigorú ellenőrzés garantálja a víz folyamatos prémium minőségét.
Vizünket kiegyensúlyozott, alacsony ásványianyag-tartalom jellemzi. A forrásvizet minden kezeléstől mentesen, közvetlenül a palackokba töltjük. Ezért olyan friss és üdítő a WILDALP alpesi forrásvíz még szobahőmérsékleten, hűtés nélkül is.
A forrásvíz nátriumtartalma rendkívül alacsony, így nátriumszegény táplálkozáshoz alkalmas. Emellett természetes oxigénben gazdag, tisztasága pedig természetes eredetű. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően kismamák és babák számára is ideális.
Alpesi forrásvíz
Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a minőségi élelmiszerek, vagyis a természetes gazdálkodás iránt. A készételek helyett egyre többen helyezik előtérbe a frissen feldolgozott élelmiszereket. Egyre több ember ismeri fel, milyen fontos a táplálkozás minősége az egészsége szempontjából. Mindehhez az is hozzátartozik, hogy tiszta, természetes vizet fogyasszunk az elegendő és rendszeres folyadékbevitel biztosítására.
A víz maga az élet! Víz nélkül a szervezetünk nem képes működni. A víz testünk összes funkcióját szabályozza, sőt tudatunk és gondolkodási folyamataink működéséhez is nélkülözhetetlen.
Az emberi test 70%-a vízből áll. Szervezetünk naponta testünk folyadékának kb. 5%-át választja ki. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünkben lévő folyadék 20 naponta megújul, mégpedig főképpen annak a víznek köszönhetően, amelyet megiszunk!
A rendszeres vízfogyasztás serkenti anyagcsere-folyamatainkat, amelyek a szervezet salaktalanításáról és méregtelenítéséről gondoskodnak, és pozitívan befolyásolja a kiválasztás folyamatát. A víz tartós fogyasztásra csak a legtisztább, kezeletlen állapotában, 7,4-es pH-érték felett (bázikus, lúgos állapot) alkalmas. A tiszta, természetes állapotú víz nemcsak megtisztítja a szervezetet a káros lerakódásoktól, hanem semleges ízével szobahőmérsékleten is hűsítő, üdítő hatású - maga az élő víz.
A tiszta, természetes állapotú, kiegyensúlyozott ásványianyag-összetételű víz ezért kiválóan alkalmas a káros anyagok felvételére és elszállítására.
Jó közérzetünk és egészségünk érdekében naponta kb. 1,5 liter víz fogyasztása ajánlott, egyenletesen elosztva a nap folyamán, lehetőleg még mielőtt szomjúságot éreznénk.
Az alkohol, a kávé és hasonló élvezeti cikkek folyadékot vonnak el szervezetünkből, ezért fontos hogy az ezekből megivott mennyiséget ugyanolyan mennyiségű vízzel pótoljuk.
Biztosítsa szervezete számára az erőt és az egészséget a WILDALP alpesi forrásvízzel.